Agro Forst- und Energietechnik

Magyar nyelvű prospektus

Cégünk 1990 óta forgalmaz biomasszatüzelésű kazánokat Magyarországon. Az azóta eltelt évek alatt többnyire melegvizes kazánokat, de gőzkazánokat és kapcsolt áramtermelést is megvalósítottunk. Az előző bő 25 év során számos helyen tudtuk kiváltani a régi, drága gázfűtést egy modern, megújuló energiaforrásból dolgozó berendezéssel. Berendezéseink nagyon rossz minőségű faaprítékkal is jó hatásfokkal működőképesek, így alacsony üzemeltetési- és karbantartási költségek mellett üzemeltethetők, mely éllovassá teszik a biomasszatüzelés piacán. Továbbá átláthatóak, jó vezérléssel és távfelügyelettel vannak ellátva, tovább csökkentve az amúgy is olcsónak nevezhető üzemeltetési költségeket.

Berendezéseink nagy teljesítményű tűzrostély mozgatásával teszi lehetővé, hogy a tüzelőanyag a betárolástól a tökéletes kiégésig folyamatosan végighaladjon a rostély teljes felületén. Az égési folyamathoz szükséges levegő mennyisége a különböző folyamatok helyszínén kerül beadagolásra, úgymint primer, szekunderlevegő, és ezek biztosítják a szárítási,- elgázosítási,- és kiégetési folyamat levegőszükségletét.  Mindezt egy teljesen automatikus, könnyen kezelhető, vizualizációval és távfelügyelettel ellátott intelligens vezérlés kezeli, mely a tűztérben uralkodó állapotokat szabályozza és a teljesítményszükséglet függvényében változtatja a paramétereket.

A tűzrostély minden oldalról magas hőmérsékletet bíró és biztosító anyaggal (samott) van körbe falazva, amihez egy után égető kamra van csatlakoztatva, ez a rendszer biztosítja a keletkezett gázok tökéletes kiégetését, és garantál egy az előírásoknál jelentősen jobb emissziós értékeket.

Beadagolás éklétrával, mely a heterogén, nedves (60% nedvességtartalmú) tüzelőanyagot is rendkívül jól kezeli. Integrált visszaégést megakadályozó egységgel a maximális biztonság érdekében.

Kihamuzás a kazán alatt levő hamukonténerbe éklétrákkal, onnan manuálisan, illetve opcionálisan automatikusan kaparóláncos megoldással. A hamulogisztika rendkívül kényes kérdés, mely a rossz tüzelőanyagnál kihívást jelenthet, azonban a mi rendszerünk problémamentes üzemeltetést tesz lehetővé.

Kazáncső tisztítás sűrített levegővel táplált, automatikus kazáncső lefúvató rendszerrel, az állásidőt csökkentve.

Füstgáz portalanítás multiciklon portalanítóval 150 mg/Nm3, opcionálisan elektrofilterrel 20 mg/Nm3 értékig.

Hatásfok növelés Economiserrel (füstgázból), füstgáz kondenzációval (további 15-20%), illetve levegő előmelegítéssel.

 

After-sales és támogatás

Cégünk nem csak az eladásban érdekelt, hanem a hosszú távú kapcsolat fenntartásában is. A berendezés megfelelő üzemeltetése érdekében a kezelőszemélyzet megfelelő betanítása elkerülhetetlen. Magyar nyelvű vezérléssel és kezelési útmutatóval támogatjuk vevőinket.

A karbantartást és az esetlegesen keletkezett hibák gyors orvoslását szakképzett embereink végzik, az alkatrészellátást pedig komplikációk nélkül, direkt a gyárból intézzük. Mindezt a lehető legnagyobb rendelkezésre állás érdekében. Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!